söndag 18 december 2011

FJÄRDE ADVENT


Ja, nu är det banne maj söndag och på tisdag säger jag adjö till Uppsala för i år.
fy.
fan.
vad skönt det ska bli att komma hem.

Tentan gjordes i torsdags och hemtentan skrevs i fredags. När hemtentaskrivningen nått sitt slut i fredags var det bråttom. Utklädnad skulle fixas, glasbanken skulle besökas, skyltar skulle målas och motiveringar skulle repeteras. Det gick bra och till slut befann jag mig på kårfunkisfesten med tema evolution tillsammans med min utskottsordförande som "Homo Erectus" (därav niveadeodoranten i mina byxor).

Så nu då? Nu blir det lite korrekturläsning, lite finslip på ekonomiprojektet, mötesprotokollsskrivande, förberedande inför kvällens adventsmys och kanske en liten träning till följd av gårdagens massiva tacointag framför så mycket bättre.

kör ba kör. woo!

I'm out. Auf wiedersehn.

onsdag 14 december 2011

KRIG


Så här ser jag ut när jag sliter med ekonomin. Det är sähär jag känner mig när jag måste kriga. Idag är det onsdag och det är sista krigdagen innan tentan. Efter tentan återstår husdjursarbetet som blir klart på fredag och ekonomiprojektet som blir klart på lördag. PUNKT.

Efter lördagen blir det inget annat än förberedelse inför jullovet, (förhoppningsvis inte) sistaminutenprojektjobb, "julfest" på söndag samt julklappsplanering.

Det börjar kännas bättre nu. Ja, det gör det.
Mycket tack vare dig.


NU KÖR VI!


söndag 11 december 2011

SOON

Nough said.

tisdag 6 december 2011

SKOLTRÖTT SÅ INNIHELVETE

Sitter i skrivande stund på avelsföreläsning. Jag varvar Facebook, och powernaps med att emellanåt hysteriskt överstryka handouten (dessvärre mest för att färgerna är så fina). Hade jag inte hatat Markoolio hade jag förmodligen sjungit "jag orkar inte mer". Parallellt med denna fantastiska avelskurs pluggar jag ekonomi... En kurs med tillika fascinerande tråkiga föreläsningar.

Detta resulterar i en ynklig och gnällig Stina. Jag har tokmycket att göra fram till lovet (14dagarkvar!!!) och jag vill verkligen inget hellre än att åka hem och gömma mig under mitt täcke med min katt.

MEN! Tänka positivt bör man. Jag hade en ljuvlig födelsedagshelg i hufvudstaden, sjukt märklig spontanfylla för att fira min födelsedag i torsdags (fredags) och adventsmys med tårta i söndags.

Veckan heter torsdagsfest och avelshelg. Jag längtar så...



måndag 28 november 2011

TEKNOLOGER, MILITÄRER, UGGLAN & SUNE

En helg har gått. Och vilken helg sen. En helg som jag skulle vilja mena började i torsdags med att jag fick ett nervöst sammanbrott med Madde och praktiskt taget bestämde mig för att flytta hem till Malmö, skaffa en tvåa på Lindängen, skaffa fem barn och sitta där resten av mitt liv. Jag ville inte mer. Tenta varannan vecka är inte okej längre.

Så sov jag i 1½ timme den natten, började åtta, hade tenta klockan ett, skyndade hem, svidade om, åkte till V-Dala nation, drack vin, åt burgare, blev mig själv.

Och DÅ! Lagom skittrötta och trivselberusade bestämde vi oss för att ragga teknologer en trappa upp. Vi mobiliserade ett smärre tantgäng och vandrade i samlad trupp upp till de svettosande småpågarna. mums. 

FÖRST I KÖN TILL SLÄPPET!...
Vi röstade ut Madde genom Ö-råd då hon inte förmådde sko sig som oss andra...

Karin och Madde kör "Stinaposen" alternativt "Long neck" från Top model.
Väl inövat.


På lördagen var det Kadettbal på kåren parallellt med Camillas episka 25-årsfest!
Jag representade Malmö med Jonney och hade jättetrevligt med alla coola soldater! waah!
Efter många om och men vallfärdade jag och ett gäng uniformklädda till 25-årsfesten som var lite ledsen vid vår ankomst. Kul hade jag i alla fall! Folk var fulla som ägg och jag träffade en av de märkligaste människorna någonsin. Och då ska vi veta att jag faktiskt studerar på Ultuna...



På söndagen blev det den första advent, ett stort gäng bakisfolk + Jennifer kastade sig ner i min soffa med diverse pizzor, chips, dippor, nuggets, pepparkakor och ölkorvar och kollade på halva Sunes Jul i ungefär fyra timmar.

Fredrik, Ted, Svinet har nu lagt till Ugglan till sin smeknamnslista.

Nåväl, idag rivstartade veckan med studiebesök, spexträff och ett intensivpass på friskis.
Fan vad pigg jag är nu.

Godkväll!

tisdag 22 november 2011

En fisk kan omöjligt veta hur den själv ser ut

En annan är ofantligt sjuk och hör allting som om en vore en undervattensvarelse.

Nåväl.

Helgen spenderades i Malmöt genom att fira pappens födelsedag samt genom att umgås med mina bästa! Ljuvligt.

Idag var det kårval för slutna poster, mycket trevligt! På torsdag är det min tur att ställa upp som ställföreträdande batterist, och det ska bli kanonkul. heh.

Idag är även den dag som Lassemasse fyller år samt den dag då den näst sista idéboken lanserades.



På fredag är det TENTADAGS IGEN. WOO.

... Och jag börjar bli något trött på det här varannanveckatentandet.

På lördag är det kadettbal som gäller med Jonny, och DET ser jag fram emot! Bara jävla förkylningen ger med sig. Men aja, det weesche som man säger på öschötashlätta.

Veckans låt är en gammal låt och en låt sjungen av Christina Aguilera. MEN! Det är sjukt vad teknisk den är (min kusin hade sånglektioner med mig i bilen till denna). Inte desto mindre, sjukt nice låt. Njut: Impossible.

torsdag 17 november 2011

Full fart

Struntade i foten. Tränade. Gick bra. Nu blir det popcorn, packande och peppande inför Malmöhelgen :)

måndag 14 november 2011

DAGENS

Jag vill fånga dagen, jag vill låsa in den
Jag vill svälja nyckeln, jag vill gå som vinden
Jag vill sluta springa, jag vill promenera
Jag vill släppa taget, jag vill kontrollera
Jag vill bara dela, skratta, gråta mera
riva ner, bygga upp och ommöblera
Jag vill ta det som det kommer men planera
Jag vill, jag vill vara mindre självcentrerad
Jag vill passa in men helst av allt stå ut
Bara friska fläktar inte kattasju...(dumma timbuk sjung tydligare)
Jag vill ta mig tid men inte mer än en minut
Spurta in i mål men utan att det tar slut

- snart tystnar musiken


Åh. Om inte detta stämmer så säg. Jason, hade du varit en decimeter längre hade det varit vi två.

söndag 13 november 2011

TORN


Det var en helg som började med avelstenta 3 på eftermiddagen i fredags. Efter det var det dags för ÅTERBJUDNINGAR med tema SPORT varpå jag och mitt kära SMK-10 bestämde oss för undertemat SCHACK. Jag och Sofie paxade den bästa pjäsen i schack, TORN och eftersom vi föreföll vara två till antalet blev vi följaktligen de två tornen.

möhöhöh.

Det var väldans fint i alla fall.

På en dansdel i ett kårhus i en fjärran del av Uppsala, dansade jag, gormade jag, tappades i bänk med rygg före, slog i knä under oidentifierad händelse samt förvärrade tillståndet av min inflammerade fot avsevärt.

"ett gammalt hederligt": Nåväl.

Lördag hette god mat och Så mycket bättre hos Tomas och efter det haltade jag mig upp till Floggans höghus för att mysfesta hos Maddes kompisar.

Idag har det städats, kollats på Så mycket bättre igen, samt lagats massor med mat och åmats angående fots förvärrade tillstånd.

Snart beger jag mig iväg på "Halv sju hos Madde" där hon idag ska överraska sina middagsgäster med något alldeles speciellt. Spännande.

AUJA och så det viktigaste av allt denna fina söndag: PAPPAs lilla dag (då den stora dagen inte infaller förrän om några dagar) och ojojoj vad glad han ska bli för sin present ^^.

ah men så adjö då. 



HISSBILD IGEN. Lite mer kajal.
Återbjudningssmåttingar! + kung ted och bondemimmi
Löparjocke (extra spexigt med tanke på sporttemat) PLUSPOÄNG
Idas ljuvliga kattunge (EN AV TUSEN) under förfesten
Orthanc (ett av två torn) med en annan kattunge hos ida
Mysfesten hos Joanna
Barad Dur och Orthanc (vänligen observera Sofies lilla balkong med en liiitenliiiten Saruman i...möhöh)

CIAO

torsdag 10 november 2011

MOMOFOKO

Är ett band. Från Malmö. Som är nice.

Jag har alltid känt att man statistiskt sett borde stöta på någon från sin ungdom som blivit känd. Och OM jag blev nöjd när jag stötte på MOMOFOKO (som jag först kände att shitshitshit de är från Malmö, woo!) som visade sig inneha viss Axelius från 9D på det gamla Dammfrit.

Dagar som denna när jag måste plugga till ett satstycke till tenta. Ja, då faller man på de här grabbarna.



Så seså nu alla barn! Jag vet att MOMOFOKO är vad ni vill höra! woo!

måndag 7 november 2011

TELEPICASSI

Är nu hemkommen från en galen och sjukt mysig helg i Östersund :) lycklig är ordet. Massor med tid på Olles, konstiga djur som dog i verkligheten såväl som i magar, RÅTTSPELET, sprit och mat i massor, långpromenad, böltanter framför film och helt enkelt ljuvligt!

Tack min fina Mirs!

fredag 4 november 2011

ÖSTERSUND

Yeah baby!

Idag, FREDAG, ska jag till Östersund och till Miryam! Jösses vad jag längtar! Den lille litern bacardi melon är nerpackad, liksom festskrudarna och träningsskorna. Det bara osar Miryam!

Så hur gick det på den fantastiska tentafesten i tisdags undrar du nu? JO, det gick fantastiskt bra. Jättemysig middag på Uplands och sjukt rolig utgång på snärren sen! Madde var igång med sina tricks igen som vanligt, det tackar vi för!

Dagen efter var en trött dag. Jättetrött dag. Madde tvingade ner mig till det extrainsatta kårmötet för att göra det man mest av allt vill göra när man är sådär trivselbakfull, skjuta kanon! (Madde är batterist vilket innebär att hon skjuter salut när det händer något viktigt på kåren). Så dit kom jag. Och vrålade att det skulle tändas här. Madde replikerade med att det var tänt här och POFF.

Och en omstart. Vrålande. Och POFF!

aj.

Sen gick jag snällt och la mig på en soffa.

resten av onsdagen spenderades på liknande sätt. I min egen soffa.

men NÅVÄL. Idag alltså: ÖSTERSUND! ojojojoj.


östersund -08
slagt -08? -09?
båten -10
haha förjävliga bilder, bra tider, nu kör vi igen :)

tisdag 1 november 2011

TENTAPHEST

Man skulle kunna tro att det är päronsaft vi har i våra cola light flaskor under avelsföreläsningen. Jag är så tolv. Kvällen närmar sig lavinartat och om tre timmar sitter jag med en burgare och en flärra vin framför mig på Uplands nation som uppladdning inför snärkan. Nu är jag klar.

For now.

In i dimman!

måndag 31 oktober 2011

Sommaren är kort




Varför är inte hösten det?

Denna höst, som jag hittills pluggat mest på under mina snart 2½ år på Ultuna.

Men man får se det fina med den. Som Magnus underbara 25-årsfest i lördags! Som mysiga Söndagsmiddagar med ljuvliga människor och ljuvliga grekiska burgare. Som att man ska till Östersund på Torsdag! Som att det snart är advent! Och för att mitt bästa TV-program Så mycket bättre har börjat!

Och när det är första advent, då är det alltid jättelite tid tills det är min födelsedag. Och då har julkalendern börjat, och då är det snart jul!

Men nu, tentaplugg. Och tills nästa gång ger jag er denna veckas två bästa bidrag från Tomas Ledins dag från Så mycket bättre!

mycket nöje!

En bra!
Timbuktu%20-%20Snart%20tystnar%20musiken

Och den bästa!
E-Type%20-%20Sommaren%20%C3%A4r%20kort

onsdag 26 oktober 2011

THREE LITTLE BIRDS

Dagens dag är onsdag. På fredag börjar mitt inferno av tentor. Mitt tentamaraton som jag också gärna kallar det.

Fredag: TENTA 1
Lördag: Plugga till tenta
Söndag: Plugga till tenta
Måndag: TENTA 2
Tisdag: TENTA 3
Tisdag (efter 17:00): FEST

Det är nu, just nu, som jag lyssnar på min feelgoodlista och Three little birds omfamnar mig. För en liten stund kopplar jag denna låt till I am Legend, med Will Smith, där hans hund (och enda vän i hela zombieinvaderade världen) Samantha, även kallad Sam, blir ihjälkramad av sin husse på grund av att denne blivit smittad av ett onödigt rivsår orsakat av en zombie. Ytterst känslosamt ögonblick även kallat "Vovvi borta"-fenomenet.

Nåväl. När jag slutar tänka på vovvi borta, börjar jag tänka att jag nog klarar mina tentor. Don't stop believin' och Don't give up följer, så klart, för att ge mig livskraft och energi. Och till sist Cantina band, som egentligen är helt oväsentlig i mitt tentapeppande. men man blir glad i alla fall.

Så vad annars? Tränat som en tok, numera tillhör det vardagsmaten, tyvärr ibland lite för ordagrant när en miss i kvällsmatsplaneringen skett och mat- & svettpassen har nuddat vid varandra lite för intensivt.

Nåväl.

En färgning av ett stycke hår har även inträffat (till moders stora lycka)(väldigt strategiskt skedde färgningen så lång bort från julvistelsen hemma i Malmöt som möjligt så att moder slipper lida av detta), en så deppig dag som igår. Denna dag hette tisdag och denna dag insåg jag att mitt tentamaraton väntade mig. Så jag färgade håret och gjorde hemmalagad italiensk pizza med hur mycket goff som helst på och åt tills jag mådde illa. Detta sköljde jag ner med några Big Bang Theory-avsnitt samt en snabb titt i kalendern som avslöjade för mig att dagen inte hette onsdag utan tisdag. Jag hade alltså, på kort tid, införskaffat mig en dags försprång till mitt tentamaraton. wohey.

Här nedan kan man skåda min, ej svarta, men KASTANJEfärgade kalufs, serverad med en obligatorisk snedmun i c:a 30 graders vinkel nordvästlig riktning. Precis som det ska vara. Till detta en illaluktande hissvägg från Bandstolsvägen 24. Mycket nöje.



lite pittögd är jag allt nog också, som man skulle saj i skåne.

Nåväl. Nu känner jag, helt spontant, att jag har skrivit i en halv oändlighet. Dessutom har jag missat de viktigaste av väsentligheter. Jag punktar för säkerhets skull upp dem. Så ingen blir glömd eller ledsen. Here it goes:

1. Jag har beställt nördoramaböcker på internätet. Richard Dawkins The selfish gene, Richard Dawkins The greatest show on earth samt Charles Darwins The origin of species. När jag ska ha tid att läsa dem förblir för mig ett mysterium. Om inte annat är de fina prydnader och man ser viktig ut. De var inte så dyra.

2. Jag önskar mig en fin djurfysiologibok i julklapp/födelsedagspresent. Den var dyr.

2,5. Jag skulle även kunna tänka mig att få träffa Jesper Rönndahl. Eller åtminstonne få se honom ståuppa.

3. Jag har beställt resa hem till Malmö under Julen. (Ja, så höstdeppig är jag). Och den 20e anländer jag, en aning olagligt enligt mitt schema, men det låtsas vi inte om. whops.

4. Och kanske viktigast av ALLT, så har jag numera de nya DEXTERAVSNITTEN! Vilket i princip innebär att han blir 90% av innehållet in denna blogg en tid framöver. Resterande 10% har Jesper pax på.



okej wow. nu slutar jag.

måndag 24 oktober 2011

U-town

har fixat och trixat. ätit soppa och tränat intensivpass. nu pratar jag med adam om dålig musik. vi kom fram till att limp bizkit har smutsat ner the whos fina version av låten ovan. och adam skickade mig denna. och den var kul. kolla tofflorna! tjo!

Malmöhelg

Jag åkte mig till Malmö en helg,
För att slippa att förtära en halv älg.
Jag mig på födelsedagsgille befann,
Undertiden som viss kårtraktor försvann.
Jag var på Babel och hade det riktigt nice,
Under tiden stod Adam och moppade bajs.
Jag umgicks med mången och fin kamrat,
När Kristoffer festade upp diverse granat.
Har jag haft trevligt? Har jag haft kul?
Ja, det har jag och snart är det jul!

Gonats!

fredag 21 oktober 2011

Repetition

Är alltid bästa inlärningen. med hjälp av den lär man sig klara av sin första avelstenta.
Och så lär man sig vilken låt som är bäst just nu. Just det - Paradise. Nu med nysläppt tillhörande video.

vaschego.

onsdag 19 oktober 2011

PARADISE - COLDPLAY

Ja, jag också. Men he rre gu. Vad bra den är. Var paniktrött när iPhone började gala imose, fumlar ner hörlurarna, på med Paradise och man vet att det blir en bra dag.

Vid frukostbordet satt jag och funderade över diverse evolutionära problem. Igår hade vi vår första populationsgenetik-föreläsning och vi hade en alldelses underbar föreläsare. Detta blir nog bra.

Nu ska jag sätta mig med den där jämrans hemtentajäveln. Tre frågor kvar. Av fyra? Tänker du nu. Och ja, så är faktiskt fallet. Dock är inte frågornas omfattning normalfördelad. Den första = 3A4, de två som följer = max 1A4, den sista = ringa in ett svar.

Och när jag kom på DET blev jag glad.



God morgon.

Och FYI så är det onsdag idag, vilket innebär att det är torsdag imorgon. Och då ska jag väl ändå inte behöva berätta vad som händer. Åååååh!

tisdag 18 oktober 2011

MIN BRORS FÖDELSEDAG


Jag är bara så illa tvungen att skriva ner detta in ze blög.

Skickade ett grattissms till käre bror på bemärkelsedagen. Fick till svar:

"Tack jaaaaff ^^ eåh vad jag känner mig gammal (pajade ryggen igen i Paris genom att nysa i duschen....)"

I will say no more.

måndag 17 oktober 2011

Dagens agenda

Först kokar jag kaffe.

Sen sätter jag mig till rätta för att skriva hemtenta.

Sen sätter jag igång min feelgood-lista på spotify för att få till rätt mood.

Sen läser jag denna artikel. The show must go on.

Sen blir jag glad över hur fina människor kan vara,

och så ägnar jag alla mina tankar till familjen Ekberg.



söndag 16 oktober 2011

FEELGOOD

Hej hej hallå!

Idag känner jag av taxfreevorrens bittra baksida efter att ha partajat med livsmedlarna! Dagen har hittills hetat städning och kreation av en, för dagen, väldigt passande spotifylista. Härnäst följer långpromenad inne i Uppsala med Adamovic och sedan avslutas kvällen på Norrlands för intag av mat med Tomponauten.

Imorgon heter HEMTENTA. punkt.

fredag 14 oktober 2011

Fredagkväll

Här sitter jag. Och bara sitter. Jag har haft ett stycke gruppdiskussion, ett stycke tenta och ett stycke skitjobbigt träningspass idag. Och nu, 23.15, bara sitter jag. Förut var jag en sväng hos Ted också. Ett glatt GTdrickande gäng firandes fredagen fanns på plats.

Imorgon ska jag gymma med mitt nyförvärv till Friskis, Madde. Efter det ska jag sanera min lägenhet och förhoppningsvis även skriva lite på viss hemtenta i landsbygdsutveckling. Någon gång på kvällskvisten vankas det JÄTTESLÄPP efter livsmedelsmiddagen. Det blir kanoohnkyhl. sho. sho.

Men for now, JESPER:



Må väl!

torsdag 13 oktober 2011

på't igen ba

Imorgon stundar första avelstentan. Min första vecka i avelskursen har varit ljuvlig. Jag har förstått att det är genetik jag vill syssla med, och under min pluggning har jag läst om teknikerna jag använder i molekylärgenetiken på det gamla CRCt i Malmöt. Och dä ä najs.

Idag har jag träningsvärk efter gårdagens skivstångspass och idag blir det löpning. Nyttighetsgrejen måste komma igång igen nu efter en goffig vecka i Turkiet. Nötter, yoghurt och diverse soppingredienser är nu inhandlade, så det ska nog gå vägen.

Och snart är jag i Malmö på täzassins gille! GOFF!

tisdag 11 oktober 2011

TÜRKIYE

Japp! Då var man hemma i Uppsalat igen!

Har jag haft det bra? O, ja. Solat, badat, bränt mig, ömsat, ätit turkisk yoghurt, löst korsord, blivit jagad av turkar, kollat på bajbruna svenska kubtanter, kollat på illvita tyska kubtanter med tillhörande vomerande barn, druckit äppelte, rökt vattenpipa med lokalbefolkningen, köpt turkisk lykta, åkt båt, åkt buss, prutat, ätit nötter och choklad i massor, bränt mig ännu mer, ömsat ännu mer, ätit krukmat, klappat katter, klappat mycket katter, klappat min katt Karabash (Ruben), klappat Karins katt Karadutt (Ben, Laila), klappat fler katter, gråtit åt handikap(p)ade katter, blivit jagad av turkar, blivit kallad tysk (!!!) och holländsk innan samtliga turkar i staden lärde sig att vi var från Sverige, blivit erbjuden COCTAILS! för att nämna lite av veckans innehåll.

Jag är utvilad.

Och aj! vad jag behöver det. För nu stundar tentor, seminarier och föreläsningar i massor. Och ikväll en liten kickoff med husdjursrådet (låter jättegulligt om man inte är SLU:are). Nej, en dusch på det här, lite (mycket) bodyscrub och så iväg till seminariet! Nu kör vi, full fart. sho, sho.