söndag 31 maj 2009

Moussans daug


Ja idag var det mors dag. Jag jobbade MFFmatch med Anna och det var oerhört lite folk. Lite småhuliganer hit och dit som sprang än hit än dit. När detta var slut åkte jag och köpte en massa mat och fixade trerätters till min kära utplopperska!

Helgen som var måste jag säga har varit minst sagt lärorik. I fredags var jag på b å t e n med stort q. Det var allt från att jag möttes av Günther i dörren, till att de tjackade snobsen dansade/hackade loss på Dansgolvet. Det konstiga drag queengänget är inte att förglömma samt övriga knarkade människor som gick loss med skumpa.

DOCK, hade jag faktiskt roligt med min kära vuk "Umtza umtza umtza" och Petra "Soumi, Soumi, Soumi". Petra körde "pimp my schtajn" innan utgång och jag såg ut som en smärre snygging på väg ut från Jörgenankersgatan 2B.

Dessförinnan grillade jag och vuk i rönneholmsparken. Jag tror aldrig att någon människa grillat och tagit med så mycket mat för bara två personer. Lövbiffar, grillspett, bea, nachos, ostdipp, lyxpotatissallad, brownie och kladdkaka...

för att citera viss Bahast "Jag är såå smal"

igårens däremot, hade jag en ljuvlig kväll med mina kära Béflo gräbs, Jonne hade återanlänt till Svearike och det firades såklart med "jospressenpressenlökhackitmixitpulverizeit" "Per-Arnez - Mothafucka" osv. Vi åkte sedan in till fastlandet och gick in på kåbé. döskoj och sedan åkte jag världens dyraste taxi på 170spänn hem till kära kulladal. Det satt fint.

idag var det längesen jag kickade loss med timbuk. Här får vi ett passande citat till våra kära hobbybrottslingar. Lev väl!

Kompis varför ska vi slåss
finns det någonting som vi kan snacka om
jag menar jag e full och du är stor
men det kan bli bullare än du tror
om det slutar med att vi börjar slåss

när vi kan ta det från början igen
för jag har sett nog att känna fienden
och det är inte du och det är inte jag
men om du blir sur ä det inte bra
så vi kan ta det från början igen

låt oss begrava yxan med fart
är det värt att skadas, det tycker inte jag
jag menar nån sa nåt jag vet ej vem
och ibland kan man vara vilsen men
låt oss begrava yxan med fart

för det löser ändå inga problem
om man går lös och börjar svinga med sten
och man kan bryta ben och spilla blod
och skryta sen det vill jag tro
men det löser ändå inga problem


Ja, världen hade varit allt bra fin om alla bara hade STIRRAT NER!

fredag 29 maj 2009

chilligrill


Idag, fredag, sov jag. och jag sov. för att ha jobbat sju dagar i rad är inte jätte upppppiggande, men pengar får manoch det säger man aldrig nej till. som belöning på denna vecka ska jag grilla hos vuk och ta mig några välförtjänta cider.

Igår var nog årets mest tjuriga dag från vädret sett. Jag traskade omkring med marc och amanda i diverse solsken, regn och hagel. Men det var trevlogt och jag gick snällt till jobbet efteråt!

Imorgon jobbas det och på kvällen tar jag allt några välförtjänta cider till, på söndagen jobbas det återigen dag och våra kära MFFsupportrar inställer sig i vår stackars restaurang. Lovely..

Men inte att förglömma är mammas viktiga dag på söndag! Ska bli en hyvens middag!

Men än är vi inte där, nu måste jag städa och träna innan kag kan börja trycka i mig halvbränd halloumiost.

Puss!

/SATINA

tisdag 26 maj 2009

måndagen försvann




Helgen som gick var högst tillfredsställande. Jag införtjänade antal kronor genom att jobba på natten i fredags. På lördagsmorgonen, fast lite senare, var jag på samma plats igen, och på kvällen var jag ledig! Då tog jag tillfället i akt och hittade dimman, en dimma som skulle bestå av babelrök och päronvin. Mycket svett, klaustrofobi och en Dalzén senare finner jag mig utanför babel utan en endaste krona i fickan och min van Marcus brevid mig. Då var det nattamat hos mig sa jag, han betalade taxi och gästrummet var hans. Ibland är man smart!

Likförbannat serverade jag Janne och Bertil på Söndagsmorgon har spritsmak i mun. Men på kvällen var jag på det igen, yes, en Söndag.

Det var Carlsberfest och Kalle haa fyllde ringa 30+, Ölkaféets trognaste personal (chefen och töserna hrm) gick i korståg mot KB. Gratis lite gratis dricka, Timbuktu och en massa dräggiga restaurangmånniskor senare börjar turkmaffian langa fram champagne, drinkar och shottar i massor. Det var ju inte fel. Vi möttes sedan av resten av Ölkaféets personal, inte mycket nyktrare än oss själva och vi dansade loss, Bilal, Adem och Alper också. (Adnan hade skadat knäet).

Likförbannat stod jag med Janne dagen efter, en dag som för mig hette söndag och inte måndag.

På kvällen blev det en runda i småbåtshamnen och sen sov jag. Och vad jag sov.

Och nu ska jag på det igen, och träffa Janne.

Hej så länge!

fredag 22 maj 2009

Love is my drug it's my medicin - John ME


Idag var den dagen då jag blev klar med analysen, idag är den dagen då jag är fri från skolan och bara har jobbet att tänka på.

Idag blir också den dagen då jag gör junischemat officiellt och där helén inte längre står med, idag blir också den dagen då resterande servitriser ser sig själva bli ihjäljobbade i juni.

Idag är den dagen då jag jobbar åtta ljuvliga timmar på en fredagkväll bland ljuvliga fyllon, idag är den dagen då vädret har bestämt sig för att bli skitvackert och lockande för folk att sitta på uteserveringar när vi är två servitriser, i åtta ljuvliga timmar i hela restaurangen.

Idag är den dagen då jag borde vara glad som fan, men inte är det.

Idag är den dagen som min katt tröstar mig.

mrraah frrr frrr frrr mrraahh

onsdag 20 maj 2009

"nu skiter jag i detta"

nu e det för jubbigt! Jag längtade så tills mina tentor var över, nu är de det, MEN "detta är inte rumba", nej, MEN det är bara eeen liiiten analys kvar att skicka in, på en sådär fem sidor. Åh men det är ingenting, men jo åh för det är det.

Som kethup på jordgubbarna så är det MFFmatch idag, joy to the world, jag kommer servera 598 Knize, 734 SS och 318 O.Burg med xtra bea!!!!! ååååååååååååh va roligt!

TOUNN SOM EJN REÖGAD EÅL, ENDEÅ SÅH GÖR HAN MEÅL, AGON MEHMETIII AGON MEHMETII!!!

(jag längtar mig galen)

en bra sak är i alla fall att min älskade lilla Loulou fyllde år igår :) han fick en cykel och en jättefin måltid!

nnu e det så att jag nog ska vila lite, så jag kan kvickna till fram till matchen och mina tre, underbara, xtratimmar...


snart kommer miryam hem! det ska bli skönt :)

MAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAALLMEEEEEEEEEÖÖÖÖ!!!

torsdag 14 maj 2009

you fuck my wife? you fuck my wife?

Mitt första dopp togs i havet den 12:e Maj 2009!

Idag jobbade och och jag bara längtar efter mina tentor på lördag och på måndag! För efter det är jag friiiii!!

Förresten så fick vi en lägenhet i Uppsala i måndags när jag var där på besök och träffade min käre broder på ett Maxhamburgerbesök!

Imorgon, fredag, jobbar jag, sen har jag tenta på lördag, jag ska se Eurovision Song Contest med helén på lördag kväll, söndag ska jag plugga till min tenta. HARREJISSES.

Pappa är snäll och lagar hamburgare! så nu blir det mat!

tisdag 12 maj 2009

trött som en vaken sengångare

jhaa, för vet ni, sengångare de sover 22h per dygn. det kommer jag ihåg från när jag var sjuk en gång och kollade på ett fyratimmarsprogram om just, sengångare. Faktum är att de sover en så stor del av sina liv attdet växer mossa och växter på dem. Då blir de gröna och kan kameleontisera sig i träden. Om de faller ner från ett träd däremot, då är det cirka 5% chans att de överlever, inte fallet, utan att gå på marken.

Nu är det ju så att jag ska studera husdjursvetenskap och dessvärre så är sengångarna inte inräknade i den gruppen.

En annan gång när jag var sjuk kollade jag på hela CurlingVM. Till slut var jag så fanatiskt att jag var tvungen att följa finalen även om jag då blivit frisk. Den där Anette Norberg är minsann ingen att leka med när hon väl har kvast i högsta hugg och runda stenar framför sig.

Men det jag skulle komma till var att jag var jättetrött, jag ligger jätteefter i skolan, men det skyller jag på att jag tappat min kalender, som anna glatt gav till mig på jobbet idag efter att ha spenderat viss tid i stugan.

så med andra ord dör jag imorgon.

Nu slutar vi va "sånna".

Jag och käre flufftompen har blitt med lägenhet i Uppsala! och det är ju skönt, kartonger är inte jättevarma på vintern. Nu ska vi bara komma in också!

Aja, Kini står symboliskt på tangentbordet. Det är dags att ta farväl av nattkvisten. Och malena ernman gick vidare med den gräsliga diskoperan, ibland undrar man.

njezazegaj i njigasi i ouspakoijsa (släck ljuset men tänd det igen, ta det lugnt)

(Eurovision song contest går i Russian Federation)

(jag kan detta på ryska för att Tatu sjöng denna text kring 2000)

(Tatu suger) (jag är språkautist)

GODNATT

torsdag 7 maj 2009

Uppsala here I come!

På måndag ska jag till en liten söt lägenhetis i Uppsala som vi möjligtvis flyttar in i! Ska ble dötrevlet.

Jag dog idag på mitt trekilometersvarv lite trevlet det me.

Och nu ska jag plugga Litteratur. DÖtrevlet.

Och katten har tappat en tand.

Hejdå!

onsdag 6 maj 2009

Death please.. oh I mean Cake, CAKE!

Idag var en onsdag som nästan blåste mig och mamma av motorvägen. Jag och mamma tvingade oss att bli hungriga för att sedan ha en utomordentligt giltlig anledning för att åka och äta billig, svettig IKEAmat, det hade aspolut inget att göra med att vi båda fullständigt älskar IKEA och tvingar oss dit för att jo, vi behöver nog just den där ljusstaken och kommer hem med tre fulla kassar av just det, lika livsviktiga saker.

Andra lärorika ting som hänt denna dag är att vi på "lingvistikdelkursen" fått i uppgift att analysera en konversation på franska mellan en inföding och en utföding så att säga. De franska fördomarna om svenskar är minst sagt skrämmande. Och de fördomar som finns om fransmän är helt och hållet sanna.

Det börjar med att den här Dag (sve) på franska ska förklara uttrycket vegan och dessutom militanta veganer för den franska Felix. De vet att de är inspelade men det betyde inte att deras samtal inte är naturligt. Felix börjar:

F: I Sverige finns det mycket mer vegetarianer än i Frankrike, framför allt tjejer, nästan alla tjejer man pratar med är vegetarianer.
D: mm
F: Men det är kanske för att det är så dåligt utbud av kött i Sverige, i Frankrike har vi till exempel, Lamm, gris, ko och för att inte tala om alla sorters fåglar..
D: vi har.. nog.. lite det också..
F: Ja, men inte alls som i Frankrike, där kan man välja mellan massa olika typer av kött också, till på köpet av att man kan välja vilket djur, här finns liksom bara hackat eller typ filéer. I frankrike äter man kanske i och för sig mer och bättre kött för att man gärna tar lite gott vin till..
(Dag håller med)
D: men jag har en kompis som är vegetarian, det är inte så farligt, däremot tycker jag det är värre att vara vegan (detta ordet säger han på franska alltså "vegan", som inte alls heter så på franska)
F: Vegan?
D: (blir lite rädd och vet inte hur han ska förklara sig) ööh, ja.. ööh.. de som ..öh.. inte äter, inte äter.. nåt.
F: mhm?
D: ja alltså.. inte ägg.. inte mjölk (F börjar fatta) och det är ju jobbigt.
F: ja det hade jag aldrig klarat, jag äter kött varje dag!
D: Ja, jag äter inte varje dag kanske... men ofta
F: Jag hade inte klarat mig utan kött en enda dag...
D: nä, typ inte jag heller. (D försöker komma in på det här med veganer igen) men de här människorna då..
F: Vem?
D: veganerna (säger samma ord) det finns ju värre... det finns militanta veganer.. öh.. de som protesterar... öh...framför sexshoper och sånt
F: Sexshoper!? (plötsligt intresserad)


och så fortsätter det....... Det är en hysteriskt rolig dialog mellan de här människorna och det visar verkligen de kulturella skillnaderna. Jag menar självfallet då inte matvanorna vilka jag hoppas att folk som läser inser inte stämmer, utan snarare sättet Dag reagerar på när han hör på vad Felix säger. Han protesterar inte, utan håller blint med om att de flesta svenska tjejer nog är vegetarianer... Han tar också för givet att alla veganer är feminister (Jia seå e de jo osse) men alltså? och den här extremfranska fransmannen? Var är baguetten och baskern? Han pratar om det goda vinet och det goda köttet som inte finns här. Aja, detta är ett ungefärligt utdrag av 31min konversation som är så sjukt i sig att när man sedan ska analysera det blir det ett snat nöje. Vilka killar. Jag gillar när de diskuterar lite senare om huruvida djur har själar och därmed känner smärta. Fransmannen menar på att nej, självklart inte, klart att det inte gör ont. Djur tänker inte.

Heja mig! jag ska skriva mit Exarbete om det efter min husdjursvetenskapsutbildning och bomba hans ass med mina teser! HA!

...andas...


Denna onsdagen har jag också fått reda på att min kunglighet Eddie Izzard kommer till lilla malmö! Jag blev mycket glad. mycket.


Innan denna onsdagen hände mycket saker. Jag har slarvat med bloggandet och jag ber om förlåtelse till min bror som faktisk har fått jobba på sitt arbete. Jag kan tala om för honom att jag kommer slänga den absurt fula jackan jag städat ut från garderoben och nej, jag tänker inte spara den för att den var dyr när du köpte den. Inte en chans. Dina gröna linnebyxor däremot, de behåller jag. Tack! :)

Tomas blir smått irriterad för tillfället, han gillar inte mitt ständiga hamrande på lappetoppen, det stör honom i hans LA ink kollande. Speaking of which (Victoria silvstedt syndrome)(förutpm att jag aldrig varit i USA och således inte kommit tillbaka)(dessutom har jag säkert stavat fel till "which", mitt intellekt rymmer inte mer än två språks grammatik åt gången) JALLAfall, LA ink alltså, jag ska köpa en fullständigt ljuvlig tavla av en ljuvlig 14åring som praoade på JUBB. Han heter Tamus och är sjukt duktig på japansk konst. Min är såklart finast :)

Nu ska min käraste leuleu få sin vilja igenom, vi ska åka hem och spela Little Big Planet.

Thank you for flying with church of england: Cake or death?