onsdag 29 december 2010

NYÅRSKLÄDER

Dagens P3:

Vad ska du ha på dig på nyårsafton? från kl.08.00-16.00


typ.

Okej, jag har verkligen blivit en bitter gubbe som bara skriver om vädret eller vad som sags i radion.

Men i vilket fall så börjar nyårsafton snart formas till en verklig tillställning. Jag ska bara para ihop mig med BPn lite för att göra sånghäfte!

Ikväll ska jag försöka träffa panda! Gud vad längesen!

Om inte, blir det nog ännu en kväll hos jonas med massvis med te, schack och skitsnack :)

tisdag 28 december 2010

Den som väntar på något gott, blir aldrig fet.

Ja hallåja.

Idag sitter jag i ett tomt CRC och ska snart nog börja föra över lite DNA till nya plattor så att jag kan genotypa det med hjälp av PCRen. Typ.

Så länge jag kan sitta i labbet är det helt okej för då kan jag lyssna på P3. Men att sitta vid den där satans roboten är lite självmord. Dels är det inte speciellt stimulerande och dels, mest av allt skulle jag säga, innebär det att jag måste lyssna på jämrans bandit rock (pga alla massiva apparater gjorda av cirka 3 ton järn var, kan jag tänka mig (läs sändningen är urusel)), den manligaste kanalen av dem alla. Okej, musiken är väl ändå helt okej när det inte är death metal ungefär, men radiopratarna är verkligen inga att hurra förr. Jösses alltså.

Nåväl, jag har annat att göra än att lyssna på deras manliga manligheter. Spela kungen till exempel.

Idag tänkte jag försöka mig ut på en vallfärd till Riseberga och hälsa på Holmgrenarna, de vet bara inte om det än. Efter det måste jag hem och planera nyåret med päronen. Folk börjar stampa fot nu när ovissheten kring trakteringen ligger som en fetthinna på ankleverpatén.

...

Så till sist kan jag kanske skriva lite om julhelgen som varit. Allt i sin ordning åt vi alla på tok för mycket på julafton, på tok för mycket mat blev över, ringdansen blev lång och äventyrsfull (vi dansade såväl in i duschen som kring alla bord i husen och runt morfar), Tomten led av en smärre testikelcancer och hade, allt i sin ordning, lite svårt att hålla sig för skratt, Nettans ljuva stämma skar ljudligt genom hela kvällen tillsammans med alla andras stämmor till morfars stora glädje och alla fick fantastiska julklappar. Helt enkelt en jättebra jul!

Juldagen, den allmäna utgångsdagen för ungdomar som träffas igen när de är hemkomna från fjärran städer till jul, led av en rejäl trögstart. Det var nästan tal om att inte göra någonting alls! Jag satt med föräldrarna och skådade Harry Potter tills klockan var runt niosnåret. Då fick jag cirka 30min på mig att kasta mig upp och iordninggöra mig tills Pallen skulle hämta. Mor gick demonstrativt och la sig, visandes sitt misstycke.
Pallen körde oss till Kvarnby där vi hade det trevligt med ett gäng Jeggoslaver. Vid sent på kvällen drog gänget vidare och skulle fortsätta konsumera alkohol hos någon annan när jag kände att jag klarade mig på det jag intagit redan och dessutom drogs i för att komma ut till älskade... älskade Étage.

Och det gjorde jag. Jag infann mig kring 03 och betalade 100 riksdaler för att dansa mina lurviga till 05.

Om det var värt det? Ja, det var det.

Sådärja. Nu tror jag kaken fått den uppdatering hon behövde, jag ska fortsätta jobba och i sinom tid försöka hitta färdmedel upp till Uppsalat igen.

fredag 24 december 2010

godd jyl

Julsång som faller mig i smaken! så att säga!

Idag fyller fina mor år och idag blir det fullt med julfirande, mat, klappar och allt som hör till!

                                GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN MAMMA
                                                              och
GOD JUL!

tisdag 21 december 2010

snippen

Min första "snipp" (SNP) blev jag klar med idag och kastade mig in i en ny. fhett.

Bestnox klarade sig hem helskinnad (antar jag eftersom jag fick sms om att hon var hemma) och det är väldans skönt.

Nu snarkar katten bredvid mig och klockan är väldeligen mycket läggdags. Imorgon ska jag upp i ottan och fortsätta genotypa för att sen förhoppningsvis träffa en vallfärdad Miryam från Östersund. Skönt.

Jag skäms väldigt mycket då jag ligger tre avsnitt efter i julkalendern. jättetråkigt faktiskt. Nåväl, det tar jag hand om imrogon. Tror jag.

Men nu sover jag ändå. häj.


Och just det. Till alla som har gjort narr av den här lilla ungen säger jag: haaa-haaa!!!

måndag 20 december 2010

Sådärja

Då var mikrobiologin kirrad även den.

Sitter för tillfället på det gamle jubbet, CRC (Clinical Research Center, yääh) och leker cool. För man känner sig lite sådär extra tuff med läkarrocken på, kortet som hänger ut från fickan och pennorna i bröstfickan. De obligatoriska pennorna i bröstfickan skulle jag vilja säga.

Jag sitter i labbet och ute bland kontoren sitter alla storforskarna, däribland min och pappas chef, Olle. Olle har alltid väldigt mycket att göra. Väldigt mycket viktigt att göra. Olle är viktig och det är coolt. Mina underchefer är ute på lunch och gör sådär fräna saker, kletar på grejer på plattor som sedan snurras i looper i timmar, för att sedan ta bort dem där ifrån, lägga in dem i en sjukt avancerad apparat som "spottar" pyttepyttesmå mängder av detta på microship. I slutet av detta förlopp läses allt in i datorn. Ett analyserande och och bestämt "hm" kan höras från dem vilket absolut inte säger mig någonting och så börjar de med nästa.

Jag är fascinerad. Om inte det märks.

Nu ska jag snart hämta mina plattor från PCRen. Jag håller på att genotypa en av mina SNPar vilket jag definitivt borde veta innebörden av, men så vet jag inte riktigt det ändå. Om jag inte får ha min cellbiologibok bredvid mig, vill säga.



Nåja. Efter jobbet ska jag försöka mig på att köpa julklappar i ett Malmö som det tydligen går massor av tåg igenom. Usch och fy för radikala förändringar. Nä, tacka vet jag förr i tiden när man tog gamla 11:an från Lorensborg till triangeln. Men nu ska man bara ändra på allt jämt och jämt och jämt. ;)

Aja. Nu ska jag fortsätta vara cool bland alla coola människor och coola maskiner.

häij

fredag 17 december 2010

LYCKA

är att vara hemma.
mig veteligen säger en bild mer än tusen ord. Jag synar med att en gif säger mer än tusen bilder.

Nu till en finlåt: Sigur Ros – Hoppípolla

Fint.

Resan gick bra igår. Sånär som på 18 min back hela resan förutom på självaste centralen i Malmö där vi fick vänta i 25 min typ 200m bort från perrongen... auja.

Nu är jag hemma, mästermyst med kattn hela dagen. Kollat grotesco, pluggat lite, kollat på på spåret med mor och far och ätit ost. Aah! Hémah!

Imorgon ska vi äta jättemycket kalkon, för då ska jag och mamma firas och pappa ska förbereda en best (nox noxbestbestnoxnoxbest) som ska ligga i ugnen hur länge som helst och bli skitgod. Jag ska även se om jag kommer utanför dörren imorgon och inte ligger och är dödssjuk imorgon också. Skall således snart gå och lägga mig.

nattn

onsdag 15 december 2010

adios amigos we're not staying here another day

eller jo, precis en dag faktiskt.

börjar om 13min och är fortfarande hemma. inte bra. men förseningarna denna terminen kan klart försummas.

nu lyssnar jag på en gammal god dänga. ska du hänga määee? nääääeee

men nu ska jag till skolan. god dag.

tisdag 14 december 2010

Oh no you di-d'nt!


Försöker läka mina näthinnor från sliskens filmvisning av djurporr.

Nåväl.

Igår var jag på universitetsgudstjänst i domkyrkan, Lucia till ära. Det var väldigt väldigt mysigt och fagra Ultunesare visade stiligt och prydligt upp sig. David var den ståtligaste och mest blickstille phanbäraren av dem alla. Simon läste från julevangeliet och fina, fina ceremonimästaren Elin gick längst fram med korset.

Nu är det tisdag, jag väntar på mitt spexmöte och ska sen ut och promenera.

Efter det ska jag hem och packa. Morgondagen består av skola, plugg och middag med spexkören klockan 18.00. Hur länge jag stannar där berör helt på hur mycket jag har kvar att packa. Torsdagen består av skola och sedan direkt iväg till tåget mot Stockholm och sen mitt älskade finaste Malmö.

Nu är det verkligen inte långt kvar, snart jul och allt!

häjhäj

söndag 12 december 2010

Tredje advent!

Fredags: jobbade kår tills nattn
Lördag: Jobbade kår till lunchen, åt på restaurang och gick på två fester
Söndag: Myste med bror och maika, hade senare ett miniadventsmys framför I am legend. Där jag gråt över vovvis.

Imorgon är det jättetidig luciamorgon. och därför ska jag nu nanna.

hejsvej!

torsdag 9 december 2010

en såndärn BERA daeg

ett gäng glada ungdomar roar sig i snön.

Idag var en såndärn dag. Då jag gick upp och tittade på julkalendern med kaffet i höger hand, vandrade till skolan med jockis och hade histologiövning. Efter det läste jag på lite inför eftermiddagens omtenta i immunologi och labb. Och därefter hölls ett litet sött SMKmöte angående traktering till fredagspuben.

klockan tretton satt jag och gjorde min tenta med samma kodnummer. och 45min senare var jag därifrån. Jag säger då det. Kuggar jag denna tenta ska jag min själ äta en hatt. en hel. efter det marscherade jag i vilket fall som helst hem.

Väl hemkommen började jag trixa med spexlåtar. Det gick förträffligt. sedan intog jag för stor mängd av ost- och kaviarmackor och gick och sov en stund. Lagom till kl18.15 var jag uppe och studsade i träningskläderna. Då jag redan wroomat hit gröna faran var det bara att kasta sig in och ge sig iväg.

Och där var jag. i 2,5h och tränade, och tränade. tills jag plötsligt inte tyckte att ost- och kaviarmackor var en bra idé att förtära innan ett späkningspass. men nej, frukta ej, jag vomerade inte upp dessa. men de skvalpade runt så tjusigt och ljudligt att de lyckades passera min övre magmun ett antal gånger, för att därefter snällt återinställa sig i magsäcken.

nog om våminnehåll. imorgon blir en dag då jag ska plugga histologi. vävnadslära, för vanliga dödliga. därefter ska jag plugga fysiologi och därefter ska jag ha spexmöte med min lilla kör. och vi ska sjunga. la. la. lah.

efter det. ungefär 19.17 kommer gröna faran svepa förbi och plocka upp mig för att inhandla traktering till en mycket fin och sofistikerad tillställning - tentafestmiddagen. som alltså, var lugn mor, inte innebär fest utan en middag. vi ska äta fläskkarré, eller fläskentrecôte som Mattias Norrby ("från kött till muskel"föreläsare) hade sagt. och det kommer vara gott.

vad som händer därefter är lite för långt framförskjutet. och därför ber jag er återkomma vid ett senare tillfälle.

tills dess, farväl.

tisdag 7 december 2010

4

I statistik. Ljuvligt.

Imorgon kör vi immunologi och en spädningsserie.

just nu lyssnar jag på denna: och kommer fortsätta med det. länge.

Coldplay - Christmas lights

lördag 4 december 2010

Stjärna

Herrejisses, Igår beskådade Ultuna studentkårs dansgolv allt från uteliggare, hollywoodstjärnor, poliser, sailormoons till bedårande kårnamn, transdans och röda SMK-11.

Helt fantastisk kväll igår, precis sådär som man vill att en kväll ska vara! Helt enkelt helt fantastisk.

Idag efter helrenovering av lägenhet ska jag ut i stan med kaken och komma tillbaka för att plugga en skvätt mikrobiologi. lite "så mycket bättre" ikväll måhända? Det hoppas jag. Lugnt ska det gå till i varje fall då jag ska plugga imorgon till typ fem då adventsmyset drar igång!

Adjö!

torsdag 2 december 2010

Min 22a Födelsedag

För 22 år sen var jag ny, helt tjock och ljuvlig. Nu är jag inte ny längre :)

Dagen började 00.00 i en badtunna på behagliga 38 grader när utomhusvärmen låg på minus 25 sådär. oerhört fint! jag fick en snökall staropramen i hand och 8 sjönsjungande människor omkring mig i tunnan som sjöng jag må hon leva, med 6 verser! Så himla fint! Innan dess hade hela spexkommitén ätit middag och myst som bara vi kan!

Idag vaknade jag hos Adam efter en fantastiskt mycket kallare natt än i den 38gradiga tunnan, familjens olika delar sjöng för mig och jag fick prata med moffis :)

Efter det gick jag hem till Daniel och åt frukost, kollade julkalendern och myste med djuren (inklusive Daniel då). Gick sedan ner en sväng till kåren, blev besjungen där och sen hem till karin.

Körmöte efter det, blev besjungen ytterligare en gång och har just svarat på inte mindre än 130 gratulationer på facebook.

Jag blir så fantastiskt glad av alla sånger och gratulationer! Och så mycket folk sen! TÄNK att alla dessa har tänkt på mig idag och ägnat en liten bit av sin tid för att skriva grattis till lilla mig. Jag känner mig bara så uppskattad och så himla glad! :)

Imorgon är det funkisfest på kåren och vi kommer vara snyggast! (bilder kommer efteråt!)

Ses snart!

/En euforisk 22-åring

Japp, den här bilden är precis lika awkward som den ser ut