torsdag 30 juli 2009

Ålarensets sista såann

Nu har man jobbat sitt sista MFF pass på väldigt lång tid. Riktigt härligt pass, dock på dryga tio timmar av gubbbrölande och diverse öldrickande. Tål att nämnas att dagens Touffingsupportrar faktiskt hellre dricker tjajdricka såsom cider och RBVor. men de blev fan inte mindre fulla för det.

Obs, det går inte att skoja med poliser som det går att skoja med brölsupportrar.

Nu har jag sex fagra pass kvar på jubbet sen e det fest och uppsala för hela slanten! ska bli spännande och härligt.

och om folk sviker då, då jävlar.

Just nu sitter jag i rönneholmsvägens srbija och dricker belo vino.

imorgon ska jag tanta mig i stugan och på lördag ska jag på festfestfest. döskojät.

jag får inte skriva längre nu för vuk blir arg. men vi ses snart

Cao proliv

tisdag 21 juli 2009

jag, vuk och 10åringarna

Idag ska vi på bio förstår ni. Vi ska se Harry Potter. Den... elfte? Det ska bli skitkul, jag har ju alltid varit lite smygförälskad i honom.

Blev en liten hektisk helg uppe i norrland (stockholm och uppsala) (oh vad jag kommer sluta göra mig rolig över övre sverige när jag väl bor där) där jag och pojkvän införskaffade oss en lägenhet. Denne UTAN att bli berövade på 14000kronor dock. vilket ju är skönt. vi snabbhälsade på min bror och hans tjaj också vilket var mycket trevligt sen åkte vi ner igen!

Jag sitter just nu i det ljuva brummandet av en 1809tals dator som jag försöker tömma på information innan pappa får tag i den och städar undan den i mystiska gömmor. Väldigt trevliga bilder jag hittade där må jag säga. Lite taskigt facebookande? aldrig fel :) Jag flyttar ändå snart så eventuella mordhot kan skickas till nuvarande adress tack.

Och på tal om trollkarlar, så är det fest snart! jajjemänsan! för eftersom vi drar måste man ju ha en fest. en hejdundrande sådan! Och för dom som läser min blogg och inte har facebook (typ Palle) så är du också hjärtligt välkommen den 15 augusti klockan nitton noll noll. det ska bli sååå trevligt!

Jag har varit på tivoli också! med roskildefamiljen! det var också skitkul. hade förmodligen feber men 75cl ölen höll inte sig borta från mig för det. Och väl uppdruckna höll de inte sig borta från berg och dalbanor. skvalpi skvalpi. inget kräk dock. Och det är ju bra. Efter tivolit hade vi vuxenkväll och åt plockmat och drack rosé. Det var precis så skittrevligt som det låter.

Jag gillar att jag också börjat ge omdömen efter allt jag berättar. Jag kan inte bara nöja mig med att berätta saker och ting. Jag måste berätta om det var roligt eller tråkigt eller sorgligt.

Aja. trollkarlar ska vi väl alla bli en dag.

torsdag 16 juli 2009

Rövknullad i halsmandlarna

sorry mamma, men att bli lurad på fjorton tusen kronor kräver ett sådant uttalande. Halsmandlarna har egentligen inte mycket mer med saken att göra än att de värker för tillfället, övriga sjukdomssymptom som ohämmat snorfall, kallsvettsfeber och diverse organupphostning börjar nog avta. lite.

Imorgon blir det tivoli! Aj vad det ska åkas och has. Därför är det föga förståbart varför jag, klockan 01.52, sitter uppe och stirrar in i min vikbara. (de ve ess dator). det är ännu mindre förståbart varför jag under min, ska vi kalla det, individuella smärre ekonomiska kris handlar klänningar på Nelly.se för många pengar. men vad ska man göra. Och som de vise i 7th heaven idag sade: "det är som att hoppa ut ur ett flygplan, när man väl gjort det kan man inte ta tillbaka det". Nä, det krävs nog inte ett flyglanshopp för det, det finns nog inte mycket man kan göra ogjort men nåväl, flygplanshopp it is, och Matt kommer, lyckligtvis, ALDRIG att röka gräs.

Jag vet, jag vet, ni blev rädda.

Men han åkte faktiskt till kyrkan och sa faktiskt till Gud att han aldrig skulle röka på.

Mamma och pappa hamnade i bakgrunden i kyrkan och med tårar på kinderna omfamnade dem sitt ädla och ohöga barn.

Fantastisk serie.

...

Idag jobbade jag i 6 timmar vilket var väldigt okej. Jag har de senaste fem dagarna lyckats stoppa ner 1300kr dricks i fickan. Det ni. Nu har jag endast tre veckor kvar på Ölis. Skönt men sorgligt på samma gång.

Nä, nu får jag ge mig. Klockan har paserat två och jag slutade faktiskt halv tolv. Inte okej.

Hoppas mandlarna låter mig sova.

Godernatter

tisdag 14 juli 2009

Le 14 Juillet

Just i detta nu sitter jag och faderen och ser på frankrikes vackra militära styrkor som drar upp hela vägen för champs Elysés i diverse toffsar och härligheter.

Idag vet jag inte om jag mår jättemycket bättre men kanske.

På torsdag verkar det som att jag ska ta mig iväg till tivoli i danmark! Hoppas jag mår bra då annars blir jag förbannad. två dagar kvar på jobbet nu sen har jag fyra dagars ledighet då jag ska hälsa på min uppenbarligen öroninflammerade bror och spela tvspel med honom, okej jag ska gå på två visningar av lägenheter också.

för övrigt så är jag jävligt trött på att vara sjuk och på att inte somna förrän tidigast 04.00 på nätterna.

Nu ska jag snart börja skriva mitt sista schema för Augusti och så småningom planera en avskedsfest för oss :)

allt för idag.

byebye

lördag 11 juli 2009

Husdjursvetare

Japp! Nu blev det så att jag blev antagen till Sveriges Lantbruksuniversitet, en av 40 små liv som till hösten ska studera husdjur och allt underbart om dem!

Jag vet fortfarande inte vad jag vill bli efter min utbildning, någonting som jag hoppas på att jag kommer på under tiden.

jag är fortfarande sjuk,men ser fram emot att få jobba i åtta timmar en lördagkväll för att tjäna in lite slantar och göra någonting med mitt liv trots sjukdom. För det finns verkligen inget onödigare än att vara sjuk. jag undrar hur mycket tid man spenderar på att vara sjuk varje år. Hur mycket tid det tar att titta på TV-shop, våra bästa år och de där jobbiga programen man ska ringa in till för att ge programledaren ett ord som slutar på kort och börjar på K. Man får indikationen K_ _ kort och då är det miljoner som ringer in eftersom de ju vet att "DÄER SKA DÉ JO STEÅ KÖERKOURT"

Nej jag ringde inte in. Bara två gånger. (från min mobil mamma ta det lugnt).

men allvarligt om man försöker se hur mycket dötid man slösar varje år, förutom att typ, kissa, som faktiskt är det som är det tråkigaste i hela världen.

Men som jag sa till min kära Tomas som alltid vill vänta på den gröna gubben innan han går över ett biltomt övergångsställe. Säg att man väntar i tio sekunder istället för att gå över vid röd gubbe (observera att för att prova detta hemma måste man först se till att det verkligen inte finns några bilar, det hade bara varit dumt annars). Tio sekunder. Säg att man går över övergångsställe i genomsnitt 10 gånger om dagen och fem av dessa väntar man i tio sekunder. 50sekunder om dagen, gånger 356 blir 18250 sekunder vilket blir 304 minuter och alltså cirka fem timmar. fem timmar per år går åt att bara vänta på grön gubbe...


det är lätt att bli stressad av dessa uträkningar. men jag ska inte tråka ut er.

Nu ska jag fortsätta vara sjuk och kanske tvätta lite kläder från Rosklide.

Ses snart, lil' fart

onsdag 8 juli 2009

JULI MÅNAD

Nä fy farao vad förjävligt dåligt. Bloggen har kommit efter och sakerna har inte slutat hända.

För lite mer än en vecka sedan var jag på aspackad utgång med kära Miryam, Petra och vad som skulle komma att bli min Roskildefamilj.

Mycket riktigt, som min ack så vise bror säger, som man kröka får man kräka och efter en hel dag till att försöka ställa sig upp på benen fick mitt kvällspass artigt stiga åt sidan för taktikuppkastningarna. Detta med en följd av ett hysteriskt gråtanfall i en bil.

Nåväl.

Dagen efter (samma natt kan man väl säga). Runt fem på morgonen efter ringa 1,5 timmes sömn bar det av till vårt kära grannland Danmark. Trevlig resa som rivstartade med att psyk som snabbt hoppade in på Öresundståget och slog sig ner för att efter 10 sekunder (då tåget redan börjat tuffa på) kasta sig upp mot nödbromsen och springa ut i farten.

Snopna stod vi kvar, halvberusade i våra ännu icke alkoholimmuna kroppar, och bara stirrade på de hysteriska männen som skulle laga dörren med diverse karatesparkar och säkringar.

NÅVÄL.

Framme i KPH en tidig... Söndagsmorgon? Stod vi med solglasögon och TUBARG i hand. (Fast slots guld) (fulölskungen, på ljuvliga 5,9%). Vi åkte vidare till Roskilde och sedan till självaste festivalen. Vi höll nog alla på att få smärre nervsammanbrott då solen redan stod högt i i skyn och våra tält, väskor och trevligheter kånkades fram på, för tillfället, obestämd sträcka.

Väl framme på vår ohyggligt minimala area som skulle komma att bli vårt hem, lastade vi upp tälten, tog en taktiktuppis för att sedan vandra vidare för att hämta resten av vårt skräp vi aldrig hade kunnat asa med oss på fem man. Solstolar, Ölflak och allt annat som kvalade till världens tyngsta saker att bära på i hetta bars denna förmiddag.

Och såhär bodde vi, och vi var nöjda.

MEN, nöjdare blev vi när vi fick plats för vårt kära, kära (SKITTUNGA) Partytält och "CAMP PSYK" tog sin plats i J63 kuben.

Våra kära grannar DANSKARNA (plus halv norsk och två litauer) var verkligen de bästa man kunde få. De bjöd genast in (här var det inget saft och bullar) på Ölbowling och utklassades genast.


ellerhur....


Den som kan dricka mer än en dansk (som inte är tysk) borde få pris.


dock utklassades de senare när de faktiskt druckit så mycket att de inte längre kunde kasta rakt.

På kvällen blev det kalas så det stod härliga till och ölbongen (EUWLBANG) introducerades. En öl på rimliga 3,5sekunder var något jobbigare för svenskarna än för danskarna. Ännu en gång, utmana aldrig en dans på att dricka öl, såvida du, som sagt, inte är tysk.

Nåväl....


Sen började festivalen! Åh gud, tänker du, åh Chris Martin, tänkte jag också, hur ska jag klara detta? Men, sålänge ölen ligger pissljummen i handen där den ska klockan tio på morgonen så är allting bra igen.

Festivalen öppnades med Världsberömde och underbara rapartisten PETTER!...... Som drog så mycket folk att ena gropen vid scenen näsan fylldes.

Synd faktiskt, men vad ska man göra på en rockfestival, när man är svensk, medelålders och inte kan rappa? Jag tror att bara den stackars gamle Uffe Lundell hade mindre publik klockan 12 på dagen på festivalens sista söndag.

Sen såg vi massvis med folk!

Oasis (syskonkärleksbråk), Lily Allen (söt i hundsvans), Håkan Hellström (KOM IGEN DÅ LENA FÖR FAN), Slipknot (haha, trodde du verkligen jag skulle se dem?), Nine inch nails (Nepp inte dem heller), COLDPLAY (världens rövbästaste snoppbra band i hela världen), Kanye West (mjää, inte riktigt rätt placerad men datorrösten lät som på radio iaf), White lies (grymma), Faith no more (grym!) Röyksopp (med haarlig uggla och Robyn) och många många flerah!!!


Förlorat/Stulet:
  • Ett stycke mobiltelefon (Marcus)
  • Ett stycke plånbok (Rasmus) (dock lämnades körkort och kreditkort kvar)
  • Ett stycke nyinköpt sjal och ett stycke tröja (Stina) (I hysterisk Coldplayrusch i kön)
  • Ett stycke gaffel (Stina) (ner i skårorna där folk tvättar händerna efter bajamajebesök. Nej tack.)
  • Ett stycke romardräkt (Jonas) (VAR tog den vägen?)

Onödigaste:

  • Silvertejpsöldrickning (sjukt jobbigt att till exempel, röka, gå på toa, klia sig)
  • När Marcus tappade halva sin deluxeburgare på marken och jag skrattade i en kvart.
  • Att Björn lyssnade på Röyksopp i öronproppar OCH hörselskydd (och sen hade mage att klaga på att dä var för mycket bas)
  • att varje dag, berusat, rita på varandra med spritpenna när alla ändå dagen efter sitter förgäves med våtservetter och gnuggar.
  • Att Jonne krälade fram till tälten varje morgon för att be om vatten, utan röst.

Roligaste:

  • När Marcus tappade halva sin deluxburgare på marken.
  • Spontanfesterna hos Camp Pablo.
  • Zorba Dance (REMIX) från psykgrekerna några "blocks" away
  • Ufona i himlen på gräsmötesplatsen
  • okej då, konserterna också.

Nä, jag säger då det, nästa år står jag där med mitt tält, mina flak och min Roskildefamilj!

Hemresan var det äckligaste på väldigt länge och jag sitter som en förkyld utan hals men ack vad kul jag har haft. Jag ler bara jag tänker på det.

Roskilde Festival 2010, när bokar jag min biljett?