torsdag 31 mars 2011

Hoppípolla

Idag är en bättre dag, en solig dag, en dag då jag åkte hela två hållplatser med bussen innan jag fick reda på att min dag på Kungsängen var inställd, en dag då jag tvättar nästan alla mina underkläder, en dag då jag funderar på att träna eller åka till stan, en dag då jag varken måste eller kan plugga.

En dag där jag helt enkelt inte har någonting att göra. Och det suger.


Even death is not to be feared by one who has lived wisely.
-Buddha

tisdag 29 mars 2011

En måndag

Idag är det en tisdag men en helt vanlig jävla måndag kan det värsta av det värsta hända.

Världen är upp och ner, huvudet dunkar och ögonen är svullna.

Vi saknar dig.

söndag 27 mars 2011

Näringsfysiologi och fodervetenskap

Efter ett härligt dygn i storstaden som bjöd på allt mellan fest, pizza, för- och efterfest, fransmän, koreaner, en tysk och tim har jag nu åter funnit lugnet på bandstolsvägen.

Nu tänkte jag hugga in i Black Swan som får avsluta min fantastiska helg. Imorgon blir det nya tag. Ny kurs, men även den enda kursen (förhoppningsvis) som jag kommer ha att göra med fram till sommaren.

Och det, mina vänner, är NAJS.

Såg the expandables idag tills jag somnade av förfäran. HEMSK. Gubbar, stanna himma, ni har gjort ert nu. Var nöjda med det.


Adiås

lördag 26 mars 2011

TENTAFEST


Efter en lång period av massiva tentor, spex och dåligt väder är det nu dags för nya tider. Himlen är blå, tentorna är skrivna och spexet blev en succé. Jag har rätten att vara nöjd.

Igår samlades husdjurseliten och några till för att äta pizza, snacka skit och avsluta kvällen på värmlands. Det gick bra. En hejdundrandes förfest senare fanns vi på värmlands för att ständigt underhålla Kristoffer på Eriks begäran, madde the winggirl var i full fart och alla möjliga språk pratades med alla möjliga utisar. Vi hade kul.

Idag blir det nationkörsfestivalen 2011 och därefter en tripp till sthlm till kära bror. Det blir en bra helg. 

torsdag 24 mars 2011

BAJSA INTE I MATEN


För då hade jag inte behövt ha tenta imorgon.

tisdag 22 mars 2011

Ah men va..


Hej.

Jag är hemma från Alnarp, det är tisdag och jag har nästan hämtat mig.
Fantastisk resa som, allt i sin ordning, bjöd på allt från spex, bussmys och middag, till krig, kräk och snarksymfonier av alla slag.

Jag är glad och lycklig men samtidigt ledsen över att allting är slut. För det är alltid samma sak. I stundens hetta funderar man på att lägga av, mitt i en föreställning vill man kasta kostymen och gå därifrån och äta pizza istället. Men nej. Minutrarna efter avstigning på helvetesbussen vill man inget hellre än att stå där i aulan igen och sjunga "jag har en traktor" varenda jävla lördagmorgon.

För vad ska man nu ta sig till? Nu när man är ledig? Ska man städa? Diska? Plugga? Träna? Äta mat? Sova?

Nåväl. Tillbaka till verkligheten och nästa tenta närmar sig med stormsteg. På fredag tentar jag av kursen Mikrobiologi och fodersäkerhet, och det ska bli kul. Efter det bjuds det på Husdjursförfest så det står härliga till innan alla djuren galopperar iväg till ett efterlängtat Värmlands med fulla studentplånböcker. Hujeda mig. Detta blir kul.

torsdag 17 mars 2011

KARIN


Karin Bothén fysiologi pluggar
vad njuren gör och hur hönorna ruggar
kallar mig flintis, gammal och skabbig
kolla på sig själv innan man blir flabbig ;)
Imorgon är det alnarp och det ska bli kul
men Karin vill inte åka på hjul
i åtta timmar bland cepon och nördar
hur lång tid kommer det gå innan hon någon mördar?
Opepp och tjurig inför lördagens fest
sitter hon hemma och tycker allting är pest :<
jag snart tar mig dit och vill stämningen lätta
av marängswiss magarna nog blir bra mätta
en katt eller två och glass därtill
snart har jag Karin tillbaks där jag vill!

onsdag 16 mars 2011

Sushi


Fett underskattat och fett värt efter en veckas slit inför tenta, megastäd igår och riskanalys klar samma dag som den påbörjades. Två dagars labb kvar sen Alnarp, Mamma, Pappa, Katt, Palle, Jonas och alla andra fantastiska skåningar! Jag tror jag spricker av förväntan snart!

Jag tar mig rätten att äta sushi. För jag har rätt till det cepo.

MWAH!

tisdag 15 mars 2011

Apatisk

Fantastiskt trött efter något som kändes som ett oändligt tentaplugg. Om Chris Martin vill som jag så kanske jag klarar tentan. Efter tentan igår var det SMK-överlämning. Och det var fint. Så himla fint. Baizah återupplivades och hon var exakt lika penibel att ha att göra med som sist vi sågs. Kallt var det också. men underbart.

Jag älskar min småttingkommitté och jag älskar Baizah Poopah.

Nu ska jag äta onyttigheter i mitt duntäcke och kolla film.

Adjö min sköna.

måndag 14 mars 2011

Galen


Lite jättedeppigt att jag igår insåg att jag efter en hel veckas panikplugg bara kunde svara på tentafrågorna vi fått med: "det har med det där hormonet att göra".

Jag tror inte jag får 6 poäng för det. Nåväl, vi får hoppas att den äkta tentan är snällare mot mig.

Anus.

söndag 13 mars 2011

Dag 0

Denna dag är den dag jag har på mig att lära mig hela boken jag sammanfattat färdigt. Jag börjar inse att det finns en stor omöjlighet att klara  den intressanta (jävlaskitpissanusklegg) tentan som väntar mig.

Men jag ska verkligen köra hårt och ge allt idag. Och imorgon, till en sisådär kvart i ett.

Efter klockan fem kommer jag nog hur som haver vara väldigt glad. Dels för att jag gjort tentafan och gett den ett ärligt försök men också för att jag är ett steg närmre Alnarp och för att jag samma kväll får träffa hela mitt underbara SMK igen.

Nu blev jag varm i hjärtat.

Klockan är kvart i tio en söndag, och snart är jag utanför dörren.

NU KÖR VI!

Igår vann Eric Saade med Popular melodifestivalen. Blir han sjuk är det bara att ringa Ricard Nyman på SLU. Han är nog på att ställa upp. Skåningar båda två. Är Pappa Saade brevbärare måntro?

torsdag 10 mars 2011

LASSE HOLM

Kolla vad fin han är! Och detta är defenitivt hans bästa låt.

Grusvägen

Grusvägen på väg till skolan bestämmer vilken årstid det är.

Den har följande faser:

Sommarfasen: då den är fin, torr, lagom grusig och behaglig att gå på.

Höstfasen: även kallad snigelfasen, är då den är fullkomligt invaderad av sniglar och daggmaskar. Några grodor också.

Vinterfasen: då den är totalt täckt av snö. Helst 20-30cm.

Vårfasen: även kallad istiden, är den bästa fasen. När det inte är is, är det slask, men helst båda samtidigt (för att uppnå minimal friktion). Lägg på några lager gegga och så har du den perfekta vårgrusvägen.


Men våren har också många fina sidor. Därför lägger jag nu upp en fin bild på ett kärt par (det är inte på begäran av någon av personerna på bilden) (särskilt inte Ida). Se så fina!



Tjeusiga va?


Näeh, nu blir det allvar. Lite levermetabolism, reproduktion, laktation och fjäderfäfysiologi idag.
pff piece of cake!


DAGENS PRETTOCITAT! (men ett jävligt bra ett)

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace.
- Jimi Hendrix






onsdag 9 mars 2011

PRRRRRRRR

Idag stod det laboration på schemat. 10-17. whopi.

Ska nu plugga efteråt, efter att ha ätit och dött lite. Jag är sen i min planering. Klockan är åtta och Digestionssystemet står på schemat idag. Det blir en lång kväll.

M.I.A kommer till Roskilde. Hur blir det nu?

måndag 7 mars 2011

Årets Rapphöna

Världens bästa helg är nu förbi. Efter världens bästa spex, världens bästa kår, världens bästa dageneftermys med världens bästa kommitté som avslutades med häng hos världens bästa Magnus.

Jag är så lycklig!

Tills det blev måndag. Ugh. Fysiologin är blott sju ynka dagar bort och jag känner paniken komma krypandes längs ryggraden. Min 2½ veckor långa labb gör det hela inte mycket bättre. Möjligtvis att jag endast kommer att leva på GC och därför undviker all sorts utomvärdslig kontakt och kan koncentrera mig på fysiologin. Tur att bakterier och svampar inte är så värst sociala.

Nåväl. Hela helgen är spexfri. Buu. Den kommer dock att fyllas med fysiologi. Yay!

På måndag efter klockan fem kommer jag vara glad. Mycket glad. Då väntar även en SMK-överlämning. Mitt kära barn ska nu tas ifrån mig på riktigt, men jag lämnar det ifrån mig med stolthet i blicken, klappandes mig själv på axeln. Baizah Poopah är ett minne blott. Eller?


En annan bra sak, nej, två bra saker är att jag för det första har beställt resa hem till finafinafinabästagullVÅRIGA Malmö till Påsk! Och jag blir hemma i en och en halv vecka! Den andra bra saken är att jag slutar skolan den 31 maj. Det är jättetidigt. Och jag ska klara sluttentan, då kan jag jobba, kanske resa? Åka till Båstad, och vara héma jéhteléhnge.

Nu blev jag glad igen! Så nu blir det Fysiologi!

ahhphuufff......

fredag 4 mars 2011

UPPENBARELSEN

Igår vaknade jag med en smärre bakfylla, utan att dagen innan intagit alkoholhaltig dryck. Märkligt, tyckte jag, och begav mig till skolan.

Här omformades bakfyllan till ett oändligt dunkande i vänster ansiktshalva. Gick på lunch och fick av erfarna diagnosen bihålsinflammation. Det fortgick till senare på kvällen då jag istället kände mig som överkörd av en lastbil på ansiktet. Åkte hem. Gick och la mig. Klockan 20.00.

Vaknar 07.00 och konstaterar att skolan blir ett nej, bestämt nej. Knarkar piller och somnar om. Vaknar motvilligt senare, tvättar, äter och ligger och bara är. Söker mig sedan in på sjukvårdsrådgivningen, konfirmerar mitt tillstånd. Aj. Ser även att det står att man ska dricka massor med vatten, nässpray var också att rekommendera. Jag kastar således i mig 1,5l vatten på hur lite tid som helst och besprutar min väldigt otäppta nos. Ingen effekt.

Går på toa, och då händer det. En otäppt näsa börjar forsa ut mängder av snor. Fyra snytningar senare får det vara nog. Jag duschar och känner mig med ens en herrans mycket bättre. jag blir helt förvillad över hur bra jag mår.

Lättnaden är enorm. Imorgon är det kamratföreställning, jag ska nu ta det jättelugnt och värma mig. Fortsätta nässpraya, ta piller och dricka mängder med vatten.