måndag 31 maj 2010

plötsligt

vad konstigt allt är ibland. och kan bli.

nåväl, nu tänker jag i alla fall att det var tur att jag kom ihåg min telefonräkning. jag har däremot inte lika mycket pengar för att överleva kvar.

att jag får skylla mig själv har varit ett slående tema på sistone.

men snart är jag hemma, inte ens en vecka kvar säger sara. och det är ju skönt.

denna veckan står det som följer i min kalender:

Måndag: frågestund 9-12
Tisdag: Instudering
Onsdag: Instudering
Torsdag: Instudering
Fredag: Mat och syntestentamen 8-14, middag med vänner
Lördag: Slattpub på VMF
Söndag: hem 10.00 -> hemma 17.00

inte riktigt lika sprängfylld som förra veckan. det tackar vi för.

hejdå kära vänner! Ses snart!

lördag 29 maj 2010

Hem

nu har jag i princip ingenting kvar. allt är klart. jag har en tenta på fredag. det är allt. ingen planering för fester, smk i princip klubbat, inga seminarie eller labrapporter, inga utbildningar. inga måsten helt enkelt.

ja, det var den här tentan isf.

imorgon ska jag jobba på vårbalen hela dagen. det ska bli kul. och nu måste jag gå och lägga mig.

snart är jag hemma. snart...

ps. idag var jag med i en ringvers. jag går i ettan. tjo.

onsdag 26 maj 2010

Tiden springer iväg



JAG HINNER INTE MÄ
JAG TYAR INTE LÄNGRE CAL-OSKA

herre jesus.

gormar stämmor, trycker in citroncyracykel, processerar hjärt-lungräddningskurs, undrar hur det är med min kusin, undrar om mina föräldrar överlevt, undrar hur jag ska hinna umgås, packa, äta? sova?

om tio dagar, TIO FISKIGA DAGAR är jag HIMMA! DÅ! ska jag JUBBA. MEN! det blir ungefär bara EN sak att tänka på. det här är ju helt galet. jag går bara omkring och är labil och somnar så fort jag lägger mig ner i tio minuter. ajsing bajsing.


så här då, idag är det onsdag. och mest för min egen skull ska jag nu rada upp vad jag har för mig fram till helgens slut:
TORSDAG:
8-10 skola
10-12 seminariefrågor
12-13 lunch
13.10-15.30 studiebesök obduktionssalarna på SVA (hos veterinären va)
16-18 fixa mat med joooaaan spiindääl och eejdaaeeg
18-19 dukning och dekoration
19- återbjudning FFF

FREDAG
8-12 Seminarie
12-13 lunch
13-16 köpa mat, duscha, sova?
17-19.30 sista SMKmötet+grill
19.30-23 verspub med ringvers* för examensstudenterna
23- Umgås med mina SMKare

LÖRDAG
10-11 blommor ska hämtas (förmodligen ska Ted fixa detta, men ändå)
12- Dekorera Aulan med blomkrukor
16-18 hjälpa FiQ med Fika
18-00 Servera på vårbal för examensstudenter
00- eftersittning och kavajsläpp på kåren

SÖNDAG
paddla kanot, dö, träffa tömpen en sväng

*ringvers= ett bildspel på en examensstudents tid på Ultuna. Jag ligger själv ganska riskigt till efter bara ett år.



I ALLA FALL. då är det EN vecka kvar tills jag ska himmåt. Under den veckan ska jag brutalisolera mig och papper för papper trycka in 500s biokemi genom näsan. det ska bli kul. jag märkte i alla fall idag att jag lärt mig lite när jag pratade med min bror i telefon. så det ser lite ljust ut. kanske.

nu ska jag äta, prata med pappa och sen köra igång med seminariefrågorna.
jetthekyyl.


idag signar en, på jorden hårt nertrillad, Stina ut med:

MAKE IT WORK

söndag 16 maj 2010

The End's Not Near


Söndag. Färdigtränad med Ida. Har haft en ljuvlig långhelg med föräldrarna i Stockholm. Lämnat av katten som är på väg hem. Senaste tiden har varit mycket. Mycket betyder inte dåligt men mycket. Känner att mycket har kommit i andra hand. Plugg, malmöfolk, vila, tankar. typ. Mobilen och kameran är borttappade som vanligt. och det är ju inte så kul. men det fixar sig alltid.

jag blir bara så trött. trött på att vara som jag är. varför ska jag alltid vara den som tar hand om alla. jag har verkligen inget emot det, verkligen inte. och jag säger inte att jag tycker synd om mig själv. jag blir bara så trött på att jag aldrig kan styra den egenskapen, eller vad man nu vill kalla det, utan ser rött och maniskt bara vill hjälpa alla. till slut blir jag bara trött. nu är jag trött, jag är alltid trött och jag vill inte vara trött. äsch.

jag antar att jag bara är allmänt bitter idag. jag är fan aldrig nöjd. är man någonsin nöjd? jag vill vara katt. en katt som spinner nöjt.

tisdag 4 maj 2010

Hummingbird - thee brandy hips

slår på dena schöning på morgonkvisten, ska skriva labrapport en hel dag, vädret är ljuvligt. aaaah!

måndag 3 maj 2010

En halv månad


här ser jag ut som en ful och lönnig britt. men vi vann och vi är bäst!
"full fart fyllerist, vem vill vara nykterist?!"

Det hinner hända en del.

SMKfesten spårade ur totalt i alla fall, och det var där jag lämnade er sist. med kräksluktande hår i form av chokladmousse och jeltzinvodka stal jag en dusch på gälbo och fick vandra iväg i mina skabbiga nakenkläder efterdiverse mat och dryckeskrig. Jag och ida gick sedan glatt runt på festområdet och analyserade spyor.

det var kul.

och jättelängesen.

för på senare tid har jag sprungit runt på min skola väldigt tidigt på morgonen eller väldigt sent på natten beroende på hur man ser på klockan fyra på morgonen och framåt. vissa dagar har jag smugit in på en toalett, tvättat av mig blå färg, sminkat mig och vandrat iväg till mina föreläsningar. allt för att fylleristerna, det blå laget som jag var med i, skulle vinna i anonym skolutsmyckning över nykteristerna och deras röda färg. vi vann. mycket.

vi vann också den första maj då det var kämparlekar. läs femkamp och dragkamp. vi vann namnavslöjningen (deras lag), irländsk julafton, ölhävningen och dragkampen. vi förlorade dock kanotgrenen och "bita äpplet i ölen och sen hitta en sockerbit i mjöl med munnen".

Dagen innan den första maj var det valborg. då drack vi champagne klockan åtta på morgonen, åt ost, kex, mackor och kakor. och korv. tittade på flottrace vid tio, ekonomikumparken efter det. sov en sväng... vaknade upp för att gå på sittning. återuppstod. fyllan återställd.

levern är nog inge vidare glad, men det har varit en av de bästa helgerna på mycket länge! mina älskade malmöiter var här som grädde på moset och allt var perfekt!

nu är det fem veckor kvar här uppe och de fem veckorna är självklart fullsmockade.

jag är glad. allt är bra. vi syns snart!